Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر اسبق دفتر تحکیم وحدت از علی افشاری به عنوان نماد تحریف فتنه ۱۸ تیر و مصداق نفوذ در جنبش دانشجویی نام برد و گفت: افشاری کسی است که باید در جایگاه متهم بنشیند و از او بازخواست شود.

قائد شرف دبیر اسبق دفتر تحکیم وحدت در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: فتنه ۱۸ تیر از نقاط اثرگذار و مهم در جنبش دانشجویی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این حادثه را باید دقیق مورد بررسی موشکافانه قرار داد از این منظر که بررسی این تجربه می‌تواند خیلی از آسیب‌ها و نقاطی را که ممکن است در آینده در مسیر جنبش دانشجویی و حتی فضای تعاملی کشور باشد تحت تاثیر قرار دهد؛ بنابراین اگر از این تجربه استفاده کنیم مسیر آینده برای ما روشنتر خواهد شد و عملکرد بهتری خواهیم داشت.

وی افزود: در رابطه با ۱۸ تیر دو روایت وجود دارد که عموما در فضای رسانه‌ای کشور برجسته می‌شوند. نخست روایتی است که از طرف کسانی مانند علی افشاری از اعضای اسبق شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت پمپاژ و از طریق رسانه‌های خارجی فارسی زبان هم ضریب گرفته و وارد عرصه می‌شود. این روایت می‌گوید: ما یک جنبش اعتراضی خیلی مسالمت آمیز دانشجویی داشتیم که در برابر این جنبش اعتراضی که خواسته‌های به حقی هم داشته یک واکنش بسیار مستکبرانه از سوی نظام حاکم جمهوری اسلامی صورت گرفته و این مسئله باعث آگاهی و بیداری جنبش دانشجویی شده است.

دبیر اسبق دفتر تحکیم وحدت گفت: یک روایت دیگر هم که متاسفانه در داخل کشور شاهد آن هستیم این است که از جنبش دانشجویی، دانشجو و دانشگاه یک چهره ناآشنا با انقلاب ترسیم می‌شود که نتیجه آن تهدید محور نگاه کردن به دانشجو و عدم در نظر گرفتن و عدم پذیرش نقش بزرگ دانشجو در انقلاب و انقلابی بودن است. در این روایت تعریفی که ارائه می‌شود این است که جنبش دانشجویی نسبت درستی با انقلاب ندارد. به گونه‌ای که این جنبش حادثه‌ای را در ۱۸ تیر رقم زد که به ثمر ننشست و انقلاب به مسیرش ادامه داد. متاسفانه این روایت هم روایت درستی نیست با این وجود اگر ما به آن استناد کنیم در حق انقلاب، دانشجو و دانشگاه جفا کرده ایم.

قائد شرف با اشاره به اینکه فتنه ۱۸ تیر نماد نفوذ و انحرافی بود که در درون جنبش دانشجویی به نقطه اوج خود رسید و شعله ور شد، بیان کرد: در ۱۸ تیر یک اعتراض دانشجویی رخ داد که باید عوامل موثر در این حادثه را بررسی کنیم. یکی از عواملی که در این اعتراضات موثر بود کسانی مانند علی افشاری بودند. علی افشاری عضو طیف مدرت دفتر تحکیم وحدت به حساب می‌آمد. تندروی‌هایی که افشاری انجام داده بود سبب شد که حتی بدنه دفتر تحکیم وحدت هم از او جدا شود. در هر حال افشاری نقش موثر و فعال در ستاد رئیس دولت اصلاحات داشت.

وی اظهار کرد: نقش دولت در مهار و کنترل یک بحران و یا در پاسخگویی به یک مطالبه نقش بسیار مهم و جدی است، اما سوال این است که واکنش دولت اصلاحات در مواجه با حادثه ۱۸ تیر چه بوده؟ معتقدم باید به این دولت در دو بخش نگاه کرد نخست بخشی است که شامل افرادی مانند آقای تاجزاده و وزارت کشور می‌شود. در هر حال وزارت کشور نقش موثری در حفظ امنیت، کنترل و پایان بخشیدن به یک بحران دارد؛ اما اگر عملکرد وزارت کشور و افرادی مانند تاجزاده را در فتنه ۱۸ تیر بررسی کنیم می‌بینیم که نه تنها آن‌ها به وظیفه خود در بحث تامین امنیت، آرام کردن فضا و خاتمه دادن به فتنه به صورت مسالمت آمیز نقش خود را ایفاء نکرده اند؛ بلکه عملکردشان هم به شکلی بوده که جنبش دانشجویی را در معرض خطر قرار دادند و برخی افراد ساده لوح هم که یا منحرف شده بودند و یا به هر دلیلی تحت نفوذ قرار گرفته بودند با طناب پوسیده این افراد وارد یک مسیر تندروی شدند که بعضا مسیر غیر قابل بازگشتی برای آن‌ها ترسیم شد.

دبیر ساسبق دفتر تحکیم وحدت گفت: متاسفانه نحوه عملکرد مرجعی که باید اعتراضات ۱۸ تیر ۷۸ را به صورت مسالمت آمیز و یا منطقی به پایان می‌برد مانند ریختن بنزین روی شعله‌های آتش بود؛ البته بنده این موضوع را یک اشتباه نمی‌دانم بلکه معتقدم این مسئله برای ایجاد فشار بر روی کشور کاملا به صورت هدفمند انجام شد.  

قائد شرف تصریح کرد: در فتنه ۱۸ تیر رئیس دولت اصلاحات و افرادی که قدرت رسمی دولت را در اختیار داشتند نیز به صورت منفعل عمل کردند و نه تنها نتوانستند بخش تندروی دولت را کنترل کنند بلکه خودشان هم برای کنترل بحران واکنش مستقیمی نشان ندادند.

وی افزود: در حادثه کوی دانشگاه هم اتفاقاتی رخ داد که حوادث خوشایندی نبودند به گونه‌ای که سخنان رهبر معظم انقلاب در در این رابطه و در جمع دانشجویان سند گویایی است. رهبر معظم انقلاب آن زمان از دانشجویان دلجویی کردند و به دانشجویان انقلابی هم روحیه دادند به نحوی که مشخص شد دانشگاه نه در مقابل نظام بلکه در کنار آن و انقلابی است. در هر حال دانشجویان از ابتدای انقلاب پای انقلاب بوده و با رژیم طاغوت مبارزه می‌کردند و در زمان جنگ تحمیلی هم تعداد زیادی از دانشجویان به شهادت رسیدند. همچنین پس از جنگ و در مسیر انقلاب اسلامی هم دانشگاه با ظرفیت‌های خود و هم جنبش دانشجویی با آرمانگرایی خود همواره پای آرمان‌های انقلاب بوده اند؛ البته اشتباهاتی هم رخ داده که این اشتباهات باید پذیرفته شوند چرا که با پذیرش این اشتباهات می‌توانیم مسیر را برای آینده بهتر هموار کنیم.

دبیر اسبق دفتر تحکیم وحدت گفت: جنبش دانشجویی در آن سال‌ها دارای قدرت رسانه‌ای و دارای توان و اثرگذاری بسیار بالایی در درون جامعه بود و همین مسئله سبب شد که عده‌ای در خارج و متاسفانه عده‌ای هم در داخل نسبت به این قدرت طمع کنند و همین مسئله باعث نفوذ در جریان دانشجویی شد. بنده کسی مانند علی افشاری را دقیقا مصداق نفوذ در جنبش دانشجویی می‌دانم در واقع افشاری کسی بود که سلسله‌ها و پلکان ترقی را در جنبش دانشجویی طی کرد، اما به واسطه ارتباط خارجی که الان عیان و مشخص است و از طرفی به واسطه وصل شدن به ساختار فاسدی که در برخی از احزاب داخلی وجود داشت به جنبش دانشجویی خیانت کرد.

قائد شرف یادآور شد: در آن زمان تصویری که برخی احزاب داخلی داشتند این بود که جنبش دانشجویی باید پیاده نظام احزاب شود و این تصویر را هم به درون دانشگاه آوردند و متاسفانه بخشی از جنبش دانشجویی هم فریب این بازی را خورد و وارد این معرکه شد؛ البته ما نباید هیچ وقت بخش گمراه شده جنبش دانشجویی را با کل جنبش دانشجویی یکی بدانیم، چون در فتنه ۱۸ تیر و پس از آن که عده‌ای شعار عبور از خاتمی را سر می‌دادند شورای عمومی و شورای مرکزی مجموعه‌ای مانند دفتر تحکیم وحدت که بزرگترین و قدرتمندترین مجموعه دانشجویی بود از دولت وقت و نظام حمایت کرد.

وی اظهار کرد: فتنه ۱۸ تیر همانطور که یک بحران ایجاد کرد یک زنگ و بیدار باش هم برای جنبش دانشجویی بود به این معنا که باید فرصت دادن به طیف تندرویی که هدف آن‌ها صرفا سوء استفاده از جریان دانشجویی است خاتمه پیدا کند.

دبیر اسبق دفتر تحکیم وحدت گفت: وقتی روایت غلط از فتنه ۱۸ تیر تثبیت و در تاریخ نگاشته می‌شود درس عبرت و داده‌های غلطی هم برای آیندگان به جای می‌ماند و حتی فضای فعلی هم نمی‌تواند آن تغییری را که لازم است ایجاد کند. در هر حال باید جلوی ترویج روایت‌های جعلی از فتنه ۱۸ تیر گرفته شود.

قائد شرف از علی افشاری به عنوان نماد تحریف ۱۸ تیر نام برد و افزود: افشاری در فتنه ۱۸ تیر نقش منفی داشت و کارنامه گذشته او هم بر همه آشکار است به گونه‌ای که او حتی در دفتر تحکیم هم مقبولیت نداشته است. در هر حال اگر بیانیه‌های دفتر تحکیم وحدت در جریان فتنه ۱۸ تیر را بررسی کنیم متوجه خواهیم شد که ارتباط علی افشاری بعد از این حادثه و در حین حادثه با شورای مرکزی و شورای عمومی دفتر تحکیم وحدت قطع شده و او تقریبا از جانب خودش صحبت می‌کرده نه از جانب دفتر تحکیم وحدت با این وجود چنین کسی که در انحراف ۱۸ تیر نقش داشته امروز به عنوان روایت گر این ماجرا وارد عرصه شده است.

وی گفت: علی افشاری کسی است که باید در جایگاه متهم بنشیند و از او بازخواست شود، اما امروز نقش یک مظلوم را گرفته و به روایتگری در خصوص فتنه ۱۸ تیر می‌پردازد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نفوذ در جنبش دانشجویی رئیس دولت اصلاحات علی افشاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۴۲۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت مردم گیلان از جنبش‌های دانشجویی در امریکا و اروپا

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ؛ اقشار مختلف مردم گیلان به ویژه دانشجویان مانند مردم دیگر استان‌ها، حمایت خود را از برگزاری جنبش‌های دانشجویی در آمریکا و اروپا در دفاع از مردم مظلوم و بی دفاع غزه اعلام کردند.

دانشجویان با تمسخر مفهوم «آزادی بیان» در کشورهای غربی ، به خبرنگار صدا و سیما گفتند: چرا مسئولان این کشورها به دانشجویان اجازه نمی دهند که اعتراض خود را به اعمال ددمنشانه و وحشیانه نظامیان صهیونیستی در مقابل مردم بی دفاع غزه بیان کنند.

دیگر خبرها

  • حمایت ها از جنبش دانشجویی ضد صهیونیستی ادامه دارد
  • دیدار هیات الجزایری با هنیه در استانبول
  • عملیات تادیب صهیونیست‌هاموجب تحکیم وحدت ملی وارتقای همدلی ملی شد
  • پس‌لرزه‌های جنبش دانشگاه کلمبیا و بمب‌ساعتی در دفتر دموکرات‌ها
  • تجمع دانشگاهیان دانشگاه اصفهان در حمایت از جنبش دانشجویی آمریکا
  • حمایت مردم گیلان از جنبش‌های دانشجویی در امریکا و اروپا
  • سرکوب جنبش‌های دانشجویی در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا
  • دانشگاهیان تهران در حمایت از جنبش دانشجویی ضد صهیونیستی چه گفتند؟
  • عکس/ جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین در پاریس
  • جنبش دانشجویی ضدصهیونیستی به پاریس رسید